SUA anunţă eşecul unui test cu racheta balistică intercontinentală Minuteman III

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata americană a anunţat miercuri eşecul unui test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III, survenit la lansare, precizând că racheta era neînarmată şi că o investigaţie este în desfăşurare pentru a stabili cauza acestei disfuncţionalităţi.

Forțele Aeriene ale SUA au declarat miercuri că un test recent al rachetei balistice intercontinentale Minuteman III a eșuat.

Potrivit unui comunicat de presă, emis pe 5 mai, de către Air Force Global Strike Command, o lansare a rachetelor balistice intercontinentale Minuteman III de la Baza Aeriană Vandenberg din California, a fost oprintă după eşecul unui test cu o rachetă balistică intercontinentală de acest tip, potrivit Defence-Blog.

Pentagonul intenţionează să repete acest tir de încercare menit să demonstreze eficacitatea descurajării nucleare americane şi să dea încredere aliaţilor Washingtonului, menţionează US Air Force într-un comunicat.

Racheta urma să fie lansată de la baza aeriană Vandenberg, în California, în cadrul testelor efectuate periodic de armata SUA. Aceasta nu a precizat unde ar fi trebuit să cadă racheta, dar de obicei proiectilele de acest fel sunt dirijate în direcţia Insulelor Marshall şi cad în mare, relatează AFP, potrivit agerpres. 

Aflată în serviciu de 50 de ani, Minuteman III este din anul 2005 singura rachetă balistică intercontinentală cu lansare terestră din arsenalul nuclear al SUA. Rachetele de acest tip sunt instalate în silozuri de lansare la trei baze militare americane, în statele Wyoming, Dakota de Nord şi Montana.

Arsenalul nuclear american mai cuprinde rachetele Trident, lansate de pe mare şi instalate la bordul submarinelor, şi bombe nucleare transportate de bombardiere strategice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel