SUA accelerează în cursa pentru rachetele hipersonice

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În puțin mai mult de 200 de zile primul sistem de armă hipersonică va fi livrat către o unitate militară, a declarat generalul locotenent Neil Thurgood, directorul Oficiului Rapid pentru Capacități și Tehnologii Critice (RCCTO) al US Army.

Armata a început deja să trimită acelei unități echipamentul de care are nevoie pentru a se pregăti de teste, potrivit lui Neil Thurgood, citat de Defense News.

Sistemul de lansare, centrul de comandă și camioanele și remorcile necesare au fost dezvoltate în urma colabărării dintre reprezentanții Armatei și industria de profil, totul pentru a avea un sistem complet de arme hipersonice lansate de la sol.

"Până la sfârșitul acestui an fiscal, care este în septembrie, toate echipamentele de care are nevoie unitatea vor fi livrate", a mai spus generalul.

Lockheed Martin este integratorul sistemului de arme pentru capacitatea hipersonică a Armatei, iar Dynetics a fost aleasă pentru a construi sistemul de lansare a rachetei.

Armele hipersonice sunt capabile să zboare la viteze mai mari de Mach 5 și pot atinge altitudini variate, ceea ce le face mai greu de detectat.

SUA se află într-o cursă pentru a lansa sisteme de arme hipersonice, precum și pentru a dezvolta sisteme de apărare împotriva rachetelor hipersonice, întrucât atât China, cât și Rusia își dezvoltă și testează intens armele hipersonice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel