SUA, intervenţie militară în Venezuela. Trump, precizare

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Armata SUA
Armata SUA

Preşedintele SUA Donald Trump a reafirmat că trimiterea armatei americane în Venezuela reprezintă "o opţiune" în faţa crizei politice din această ţară, într-un interviu difuzat duminică de canalul CBS, preluat de Reuters, EFE şi AFP. 

"Desigur, este o opţiune", a spus Trump, menţionând că omologul său venezuelean Nicolas Maduro i-a solicitat o întâlnire acum câteva luni, dar a refuzat-o date fiind "lucrurile oribile" care se petrec în Venezuela. "Era una din ţările cele mai bogate din lume şi acum uite ce sărăcie, ce agitaţie şi crime şi tot ce se întâmplă", a comentat Trump. Washingtonul a făcut cunoscut în mod clar în repetate rânduri în ultimele luni că "toate opţiunile", inclusiv cea militară, rămân valabile în ce priveşte Venezuela. 

La 23 ianuarie, Donald Trump a afirmat că-l recunoaşte pe liderul Parlamentului Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei, după ce acesta s-a autoproclamat şef al statului, iar în interviul de duminică şi-a reiterat sprijinul faţă de acesta, deşi fără a-i menţiona numele. "Avem un domn tânăr şi energic (...), dacă vorbim de democraţie, aceasta este democraţia în acţiune", a spus Trump. 




DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel