Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024, dezbătută în viitoarea şedinţa a CSAT

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc miercuri, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, în sistem de videoconferinţă specială.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care va avea loc la ora 12,00, sunt incluse subiecte referitoare la: Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024; forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2021 şi programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, potrivit Agerpres.

În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, a arătat Administraţia Prezidenţială

Plan pe 10 ani pentru înzestrarea armatei

Săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că un procent cât mai mare din bugetul apărării trebuie investit în industria românească de profil, menţionând că există un plan pe 10 ani de înzestrare a armatei.

,,Pentru noi este un angajament că bugetul MApN să fie angajat în aşa fel încât, împreună cu Ministerul Economiei, mai precis cu industria de apărare, să putem să folosim aceşti bani obţinând maximum de eficienţă. De asemenea, este o oportunitate ca la nivelul MApN să identificăm acele linii de agregare în aşa fel încât cercetarea şi dezvoltarea din instituţiile militare care au atribuţii specifice în acest domeniu să se transpună cât se poate de concret într-o colaborare şi dezvoltare cu industria de profil", a afirmat Ciucă, aflat, împreună cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, în vizită la Uzina Mecanică Cugir.

În cursul zilei de ieri, ministrul Apărării Naţionale, împreună cu secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, s-au la sediul MApN, cu reprezentanții Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).

Ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat viziunea strategică a Guvernului României pentru a reconecta industria națională de apărare la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar participării cu produse competitive la programele majore de înzestrare pe care le derulează Armata României în perioada următoare.

„Am pus la dispoziția Ministerului Economiei, instituția guvernamentală care coordonează industria de apărare și cu care avem o colaborare excelentă, proiecția pe 10 ani în ceea ce privește planurile noastre de înzestrare și finanțarea acestor programe, astfel încât agenții economici care activează în acest sector să-și poată adapta strategiile de dezvoltare la cerințele și nevoile de înzestrare ale armatei noastre”, a declarat ministrul apărării naționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel