Știrile zilei: Nicolae Ciucă va fi decorat de SUA; Cum a ratat România șansa de a construi cu Turcia blindate; România, îngrijorată de multitudinea conflictelor înghețate din regiunea Mării Negre

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 14 decembrie.

1. Nicolae Ciucă va fi decorat de SUA cu distincția militară “Legiunea de Merit”

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București îi va decerna marți prim-ministrului interimar Nicolae Ciucă distincția militară “Legiunea de Merit” în grad de ofițer pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării.

 

2. Cum a ratat România șansa de a construi cu Turcia blindate. Turcii au testat prototipul nostru, dar au ales colaborarea cu SUA

La începutul anilor 2000 industria de apărare din România a plătit tribut deceniului care tocmai se încheiase și care a secătuit-o în mod dramatic. Astfel a fost ratată construirea unui transportor blindat în colaborare cu Turcia.

 

3. România e profund îngrijorată de multitudinea conflictelor înghețate din regiunea Mării Negre

România rămâne profund preocupată de multitudinea de conflicte nerezolvate, prelungite, uneori numite "îngheţate", în regiunea Mării Negre, care afectează stabilitatea, securitatea şi cooperarea în zona apropiată României, cu impact asupra securităţii noastre naţionale, a afirmat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

 

4. Elbit și Avioane Craiova vor moderniza avioanele IAR-99

Compania israeliană Elbit Systems a anunțat luni că va moderniza, împreună cu Fabrica Avioane Craiova, aparatele IAR-99 Standard din dotarea Forțelor Aeriene Române.

 

5. Sistem rusesc de rachete sol-aer Kub, pe post de ţintă pentru US Air Force (Foto)

Forțele aeriene americane au lansat public noi fotografii în care puteau fi observate mai multe sisteme de rachete sol-aer fabricate în Rusia, utilizate pe post de ţinte în timpul exercițiul Emerald Flag.

 

6. Infanteria americană testează vehicule de luptă înainte de a anunța decizia privind achiziționarea

Divizia 82 Infanterie Aeropurtată de la Baza Fort Bragg din Carolina de Nord a primit pentru testare două modele de vehicule blindate de luptă pentru a fi evaluate și a alege varianta pe care o vor cumpăra. 

 

7. Avion de vânătoare european de generația a VI-a: după Germania și Franța, Spania acordă Airbus un contract pentru dezvoltarea de aeronave FCAS

După Germania și Franța, Spania a semnat un contract-cadru cu gigantul aerospațial european Airbus pentru dezvoltarea unui avion de luptă de generația a VI-a, care face parte din programul european Système de Combat Aérien Futur (SCAF).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel