Infanteria americană testează vehicule de luptă înainte de a anunța decizia privind achiziționarea

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Divizia 82 Infanterie Aeropurtată de la Baza Fort Bragg din Carolina de Nord a primit pentru testare două modele de vehicule blindate de luptă pentru a fi evaluate și a alege varianta pe care o vor cumpăra. 

„Soldații Diviziei 82 Aeropurtate vor avea în curând șansa de a face ceva ce niciun soldat de infanterie din SUA nu a făcut în ultimii 26 de ani - să evalueze o platformă de vehicule blindate pentru lupta directă împotriva pozițiilor întărite și a vehiculelor blindate ușoare ale inamicului”, se arată într-un comunicat al US Army, transmite Defense News.

Evaluarea celor două prototipuri va începe pe 4 ianuarie 2021 și se va desfășura până în iunie 2021.

BAE Systems și General Dynamics Land Systems (GDLS) sunt cele două companii care au fost selectate în decembrie 2018 pentru a construi fiecare 12 prototipuri ale viitorului vehicul blindat pentru luptă. Militarii brigăzii de infanterie nu au un vehicul de luptă care să ofere "mobilitate, protecție și capacitate de atac direct și care să fie capabilă să facă față amenințărilor de aproape și de la egal la egal", mai precizează sursa citată.

GDLS construiește un vehicul pe șasiul modelului AJAX folosit de Regatul Unit al Marii Britanii pe care au montat o turelă de tanc M1 Abrams în timp ce BAE Systems a folosit modelul M8 Buford modernizat la care au adăugat noi componente și capacități de protecție. Se așteaptă ca US Army să aleagă un câștigător și să solicite o producție de serie „aproape de sfârșitul” anului 2022, se mai precizează în comunicat.

Primele unități vor primi vehiculele blindate de luptă în anul 2025. Armata intenționează să achiziționeze inițial 26 de vehicule, cu opțiunea pentru încă 28.

Cele două modele care vor intra în teste sunt foarte diferite. Varianta prezentată de BAE este mai mică - se încadrează din punct de vedere al dimensiunii între un vehiculul tactic ușor și un Stryker - în timp ce vehiculul GDLS este mai mare, deoarece se bazează pe șasiul tancului M1 Abrams.

Prototipul prezentat de BAE poate fi transportat într-un avion C-130, iar un avion C-17 poate transporta trei vehicule. Armata solicită ca viitorul vehicul blindat de luptă trebuie să poată fi transportat cu un avion C-17.

Citește și: General Dynamics a prezentat noul vehicul blindat de luptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel