Sistem rusesc de rachete sol-aer Kub, pe post de ţintă pentru US Air Force (Foto)

S.I. Catalin / 14 dec 2020 / 20:47

Forțele aeriene americane au lansat public noi fotografii în care puteau fi observate mai multe sisteme de rachete sol-aer fabricate în Rusia, utilizate pe post de ţinte în timpul exercițiul Emerald Flag.

DefenseRomania a relatat încă de săptămâna trecută că mai multe avioane militare americane au participat, în perioada 1-5 decembrie, la exercițiul Emerald Flag, care se desfășoară în poligonul bazei Anglin din statul Florida. În timpul acestui exerciţiu, avioanele de luptă ale US Air Force au distrus o mare diversitate de tehnică militară rusească.

Una dintre misiunile îndeplinite de piloții americani pe parcursul exercițiului a constat în lovirea unor categorii de tehnică militară din dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse. 

Publicaţia Defence-Blog a reveni cu noi informaţii despre exercițiul Emerald Flag, prezentând fotografii cu un sistem mobil de rachete sol-aer „Kub” 2K12 (denumire NATO: SA-6 „Gainful”) care a fost folosit pe post de țintă în cadrul acestui exercițiu în poligonul bazei Anglin.

Toate aceste echipamente militare rusești, printre care tancuri T-72 şi sisteme sol-aer „Kub” 2K12,  pot reprezinta potențiale ținte pentru eventuale atacurile aeriene ale militarilor americani.

Prin acest tip de exerciţii se urmăreşte testarea şi creșterea eficacității tehnicii militare americane, dar şi îmbunătăţirea gradului de interoperabilitate prin conectarea celor cinci W: weapons, water, webs, widgets, şi warfighters.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy