Știrile zilei:ONU: Rusia să pună capăt „ocupației temporare” din Crimeea;Generalul Lloyd Austin, alegerea lui Joe Biden pentru Pentagon;Rusia și-ar putea tripla numărul militarilor în Transnistria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți 8 decembrie.

1. Rezoluție ONU: Rusia trebuie să pună capăt „ocupației temporare” din Crimeea

Adunarea Generală a ONU a adoptat luni o rezoluţie prin care solicită Rusiei să pună capăt cât mai curând posibil "ocupaţiei temporare" a Crimeei, peninsula ucraineană anexată în 2014 de Moscova.

 

2. Generalul Lloyd Austin, alegerea lui Joe Biden la conducerea Pentagonului

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, l-a ales pentru funcţia de secretar al apărării pe generalul în retragere Lloyd Austin, care s-a aflat în fruntea comandamentului forţelor americane din Orientul Mijlociu în administraţia Obama.

 

3. Un deputat din Dumă spune că Rusia și-ar putea tripla numărul de soldați din Transnistria și amenință Moldova cu o „baie de sânge”

Vladimir Jirinovski, deputat în Duma de Stat şi lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaţionalist), a declarat recent la televiziunea publică rusă Rossia-1 că, dacă autorităţile Republicii Moldova vor încerca să pună în aplicare retragerea trupelor ruse din Transnistria, contingentul rusesc nu va fi retras, ci se va dubla sau chiar tripla, ameninţând totodată Chişinăul cu o "baie de sânge".

 

4. O aeronavă strategică rusească IL-80 a fost jefuită pe timpul lucrărilor de modernizare

Pe 7 decembrie, în media rusă s-a răspândit informația potrivit căreia o aeronavă militară IL-80 - denumită după modelul occidental „Doomsday” pentru că este un post aerian de comandă strategică folosit de conducerea țării și de cea militară în cazul unui conflict armat de amploare - a fost jefuită pe aerodromul Taganrog-Yuzhny unde se afla pentru efectuarea lucrărilor de modernizare.

 

5. Avioane de luptă americane desfășoară exerciții privind distrugerea tehnicii militare de producție rusească

Serviciul de presă al Forțelor Aeriene ale SUA a anunțat că avioane militare americane participă la exercițiul Emerald Flag, care se desfășoară în poligonul bazei Anglin, dislocată în statul Florida. În timpul acestuia, avioanele de luptă au distrus o mare diversitate de tehnică militară rusească.

 

6. SUA, Rusia și China ocupă podiumul unui clasament internațional privind numărul de avioane și elicoptere deținute

Revista Flight International din Marea Britanie a publicat în aceste zile un clasament anual internațional denumit “Forțele Aeriene Mondiale 2020”. 

 

7. Arme rusești în Serbia, prin țările NATO și UE. România, singura membră care a respectat cu adevărat sancțiunile impuse Rusiei

Pe 8 decembrie, postul de radio Europa Liberă a publicat pe pagina electronică în limba albaneză detalii privind transportul armamentului din Rusia în Serbia, prin țările NATO și UE.   

 

8. Modernizarea Flotei Navale chineze, o problemă majoră pentru Forțele Navale americane

Într-un raport înaintat spre analiză Congresului SUA de către Ronald O'Rourke, specialist în Forțe Navale, se arată că China continuă să investească masiv în dezvoltarea Forțelor Navale pentru a își afirma statutul de putere regională. În contra-partidă, pentru a îndeplini misiunile pentru o liberă circulație a navelor în Oceanul Pacific, US Navy trebuie să dezvolte flota și noi tehnologii, să renunțe la navele mari și să achiziționeze mai multe nave mici și drone marine.

 

9. Securitate energetică, proiectul reactoarelor 3 şi 4 | Preşedintele Exim US: Aşteptăm ca partea română să aplice pentru finanţare

Vizita de marţi a preşedintelui Eximbank USA, Kimberly Reed, la Cernavodă se va concretiza prin opţiuni de realizare a proiectului reactoarelor 3 şi 4, pe care Nuclearelectrica le va supune aprobării acţionarilor săi în cel mai scurt timp, a declarat Cosmin Ghiţă, CEO al producătorului de energie, într-o conferinţă de presă pe platforma centralei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel