Știrile zilei: Presa rusă: Armata americană a simulat din România un atac asupra Peninsulei Crimeea;Turcia împiedică aplicarea embargoului asupra armalor pentru Libia;Tensiuni în Marea Chinei de Sud

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni 23 noiembrie 2020.

1. Presa rusă: Armata americană a simulat un atac asupra Peninsulei Crimeea de pe teritoriul României

Potrivit publicației Topwar.ru, care citează un material din Forbes, în urmă cu câteva zile, armata americană a transmis un avertisment trupelor rusești din Crimeea.

 

2.Turcia împiedică forţe germane să aplice embargoul asupra armamentului pentru Libia

Turcia i-a obligat pe militarii germani să renunţe la o operaţiune de aplicare a embargoului asupra armamentului pentru Libia, transmite dpa.

 

3. MApN se va implica logistic în cadrul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

În cadrul ședinței CSAȚ de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională” desfășurată la Palatul Cotroceni și condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naționale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituțional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilități de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfășurării acestei campanii la nivel național.

 

4. Distrugătorul american USS Donald Cook a început traversarea strâmtorilor spre Marea Neagră

Comandamentul Forțelor Navale americane pentru Europa și Africa a informat, pe 23.11.2020, că distrugătorul purtător de rachete USS Donald Cook se îndreaptă spre Marea Neagră.

 

5.Tensiuni în Marea Chinei de Sud. Indonezia desfășoară o parte din Forțele Navale pe Insula Natuna

Indonezia va desfășura o parte din forța navală de la Jakarta în Marea Chinei de Sud, iar trupele de luptă vor avea cartierul general pe insulele Natuna în urma tensiunii tot mai mari cu China.

 

6. Rusia livrează primul elicopter Ansat către Republica Srpska

Rusia a livrat primul elicopter Ansat către Republica Srpska, iar alte două elicoptere Ansat pentru forțele de poliție vor fi predate Republicii Srpska în 2021 și 2022, a declarat Andrei Boginsky, director general al Russian Helicopters.

 

7. Polonia a testat o versiune modernizată a transportorului amfibiu blindat ROSOMAK (Foto/Video)

Compania poloneză HSW (Huta Stalowa Wola) a efectuat teste de mobilitate cu o nouă versiune a vehiculului blindat Rosomak 8 × 8, echipat cu o nouă turelă telecomandată, operată de la distanţă, ZSSW-30 de 30 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel