MApN se va implica logistic în cadrul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

Eduard Pascu |
Data publicării:

În cadrul ședinței CSAȚ de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională” desfășurată la Palatul Cotroceni și condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naționale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituțional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilități de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfășurării acestei campanii la nivel național.

Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN către DefenseRomania.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.

Citește și: CSAT a aprobat Planul de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare 2020-2024 şi Carta Albă a Apărării

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel