Rusia livrează primul elicopter Ansat către Republica Srpska

Eduard Pascu / 23 noi 2020 / 17:38

Rusia a livrat primul elicopter Ansat către Republica Srpska, iar alte două elicoptere Ansat pentru forțele de poliție vor fi predate Republicii Srpska în 2021 și 2022, a declarat Andrei Boginsky, director general al Russian Helicopters.

Primul elicopter Ansat dotat cu echipamente medicale a fost livrat către Ministerul de Interne al Republicii Srpska, o entitate din Bosnia și Herțegovina, a declarat luni producătorul rus de elicoptere.

"Aceasta este prima aeronavă transferată ca parte a contractului pentru trei elicoptere Ansat pentru Republica Srpska. Acesta este echipat cu un modul medical", a anunțat într-un comunicat de presă compania producătoare.

Alte două elicoptere Ansat vor fi predate Republicii Srpska în 2021 și 2022. Acestea vor fi echipate cu proiectoare, un sistem de desfășurare directă, un troliu și un sistem de încărcare externă.

"Elicopterul e compartimentat pentru transportul unui rănit și două locuri pentru medici. Echipamentul medical cuprinde un sistem de ventilație pulmonară artificială, un tele-ECG pentru monitorizarea cardiacă și alte echipamente pentru evacuarea pacienților. În modul de transport acesta poate fi echipat cu cinci scaune montate în locul modulului medical și poate transporta 7 pasageri", a mai adăugat compania producătoare.

Citește și: Dan Dungaciu, despre alegerile din R. Moldova: Federaţia Rusă nu a punctat major, pentru că nu a dorit

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy