Distrugătorul american USS Donald Cook a început traversarea strâmtorilor spre Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Comandamentul Forțelor Navale americane pentru Europa și Africa a informat, pe 23.11.2020, că distrugătorul purtător de rachete USS Donald Cook se îndreaptă spre Marea Neagră.

,,USS Donald Cook (DDG 75) a început tranzitarea strâmtorilor către Marea Neagră. Va fi pentru a șaptea oară când nava militară aparținând Forțelor Navale ale SUA se va afla în Regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al comandamentului, care a fost postat pe Twitter.

După cum se menționează în acesta, navele US Navy patrulează în mod regulat în aceste ape în sprijinul aliaților și partenerilor NATO, respectiv Turcia, Ucraina, Bulgaria, România și Georgia.

Comentând acest mesaj, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter: „Bine ați venit!”

 

Comentariul autorului: Distrugătorul USS Donald Cook s-a aflat ultima dată în Marea Neagră în luna februarie 2019.

SUA trimite în Marea Neagră, prin rotație, toate distrugătoarele din clasa Arleigh Burke staționate în Baza Navală Rota din Spania, care sunt dotate cu facilități ale sistemului antirachetă Aegis.

De la începutul anului 2020, în Marea Neagră s-au aflat distrugătoarele USS Ross, USS Porter și USS Rosevelt. Acestea au intrat în Marea Neagră astfel: Ross pe 23 februarie, Porter pe 13 aprilie, 17 iunie și 19 iulie, iar Rosevelt pe 15 septembrie.

Probabil, la intrarea distrugătorului Donald Cook  în Marea Neagră, forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor începe monitorizarea activităților desfășurate de acesta în regiune. De asemenea, este foarte posibil ca FRMN să organizeze și să desfășoare o serie de activități de pregătire pentru luptă, pe fondul prezenței navei americane în Marea Neagră.

Conform Convenției internaționale de la Montreux din anul 1936, navele de luptă ale statelor neriverane Mării Negre au dreptul să se afle în acvatoriul acestei mări timp de maximum 21 de zile.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel