Polonia a testat o versiune modernizată a transportorului amfibiu blindat ROSOMAK (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania poloneză HSW (Huta Stalowa Wola) a efectuat teste de mobilitate cu o nouă versiune a vehiculului blindat Rosomak 8 × 8, echipat cu o nouă turelă telecomandată, operată de la distanţă, ZSSW-30 de 30 mm.

ZSSW-30 este o nouă stație de arme telecomandată de la distanță, proiectată și fabricată de compania poloneză HSW (Huta Stalowa Wola). 

Turela oferă același nivel de protecție ca și carena vehiculului. Turela ZSSW-30 este înarmată cu un tun ATK-44 de 30 mm, o mitralieră coaxială UKM-2000C 7.62 × 51 calibru NATO succesor și două lansatoare de rachete Spike-LR ATGM (Anti-Tank Guided Missile). 

Kołowy Transporter Opancerzony „Rosomak” (vehicul blindat cu roți „Wolverine”) este un transportor de blindat multirol 8×8, produs de Rosomak SĂ (fosta Wojskowe Zakłady Mechaniczne).

Rosomak este o variantă autorizată a transportorului blindat modular Patria 

 

În decembrie 2002, Ministerul Apărării Naționale din Polonia a semnat un contract pentru cumpărarea a 690 de vehicule Patria AMV, care urmează să fie fabricate în Polonia.

Vehiculul este o variantă licențiată a vehiculului blindat modular Patria. În ianuarie 2015, armata poloneză a comandat 200 de vehicule suplimentare. Acest lucru va aduce totalul până la 977 de vehicule în 2019. Rosomak va înlocui APT-urile OT-64 SKOT învechite și parțial IFV-ul BWP-1, aflate în prezent în serviciul Forțelor Terestre Poloneze.

Patria AMV (Armored Modular Vehicle) este un vehicul militar 8 × 8 multi-rol produs de compania finlandeză de apărare Patria. Principala caracteristică a Patria AMV este designul său modular, care permite încorporarea diferitelor tipuri de arme şi sisteme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel