Polonia a testat o versiune modernizată a transportorului amfibiu blindat ROSOMAK (Foto/Video)

S.I. Catalin / 23 noi 2020 / 10:50

Compania poloneză HSW (Huta Stalowa Wola) a efectuat teste de mobilitate cu o nouă versiune a vehiculului blindat Rosomak 8 × 8, echipat cu o nouă turelă telecomandată, operată de la distanţă, ZSSW-30 de 30 mm.

ZSSW-30 este o nouă stație de arme telecomandată de la distanță, proiectată și fabricată de compania poloneză HSW (Huta Stalowa Wola). 

Turela oferă același nivel de protecție ca și carena vehiculului. Turela ZSSW-30 este înarmată cu un tun ATK-44 de 30 mm, o mitralieră coaxială UKM-2000C 7.62 × 51 calibru NATO succesor și două lansatoare de rachete Spike-LR ATGM (Anti-Tank Guided Missile). 

Kołowy Transporter Opancerzony „Rosomak” (vehicul blindat cu roți „Wolverine”) este un transportor de blindat multirol 8×8, produs de Rosomak SĂ (fosta Wojskowe Zakłady Mechaniczne).

Rosomak este o variantă autorizată a transportorului blindat modular Patria 

 

În decembrie 2002, Ministerul Apărării Naționale din Polonia a semnat un contract pentru cumpărarea a 690 de vehicule Patria AMV, care urmează să fie fabricate în Polonia.

Vehiculul este o variantă licențiată a vehiculului blindat modular Patria. În ianuarie 2015, armata poloneză a comandat 200 de vehicule suplimentare. Acest lucru va aduce totalul până la 977 de vehicule în 2019. Rosomak va înlocui APT-urile OT-64 SKOT învechite și parțial IFV-ul BWP-1, aflate în prezent în serviciul Forțelor Terestre Poloneze.

Patria AMV (Armored Modular Vehicle) este un vehicul militar 8 × 8 multi-rol produs de compania finlandeză de apărare Patria. Principala caracteristică a Patria AMV este designul său modular, care permite încorporarea diferitelor tipuri de arme şi sisteme.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy