Știrile zilei: România, primul stat membru NATO care va utiliza sistemele HIMARS; Tancuri Leopard 2 pentru Forțele Armate Britanice?; Kissinger: SUA și China se îndreaptă spre o confruntare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 19 noiembrie.

1. Zuckerman: România, primul stat aliat NATO care va utiliza sistemele HIMARS

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a apreciat joi, la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, determinarea României de a-şi consolida capacitatea de apărare prin achiziţionarea tehnicii moderne pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de aliaţi şi pentru asigurarea suveranităţii naţionale şi securităţii pe flancul de est al NATO.

 

2. Tancuri germane Leopard 2 pentru Forțele Armate Britanice?

Potrivit informațiilor publicate de site-ul BBC şi citate de publicaţia Army Recognition, armata britanică este în căutare de opțiuni care să o ajute să-şi modernizeze o bună parte din flota actuală de tancuri principale de luptă (MBT) Challenger 2, dar unii analişti britanici sunt de părere că Londra ar trebui să cumpere tancuri Leopard 2 din Germania.

 

3. Orban a anunțat când va fi livrat primul sistem HIMARS către Armata română

Premierul Ludovic Orban a anunțat când va ajunge în țara noastră primul sistem lansator mobil de rachete HIMARS achiziționat de România. 

 

4. Trei senatori americani încearcă să blocheze vânzarea de avioane F-35 către EAU

Trei senatori americani au lansat miercuri o iniţiativă vizând blocarea vânzării a 50 de avioane de luptă F-35 către Emiratele Arabe Unite (EAU), declarându-se îngrijoraţi de această tranzacţie văzută ca o contrapartidă la recunoaşterea Israelului de către acest stat din Golf.

 

5. Kissinger: SUA și China se îndreaptă spre o confruntare. Lumea ar putea aluneca spre catastrofa Primului Război Mondial

Henry Kissinger, laureat al premiului Nobel pentru Pace și fost secretar de stat al Statelor Unite și consilier pe probleme de securitate națională în timpul administrațiilor republicane conduse de Richard Nixon și Gerald Ford, atrage atenția asupra situației în care au ajuns tensiunile dintre China și SUA.

 

6. Căpitan al forțelor speciale Beretele Verzi, spion pentru Rusia

Un fost agent al ''Beretelor Verzi'', unitate de elită a forţelor speciale americane, a pledat vinovat miercuri de spionaj în favoarea Rusiei, a informat Departamentul de Justiţie al SUA.

 

7. Guvern României a îmbunătățit cadrul legislativ prin care acordă unele drepturi pensionarilor militari

Guvernul României a adoptat în ședința de miercuri, 18 noiembrie, o Hotărâre privind stabilirea numărului de bilete de tratament balnear și de recuperare, a condițiilor și modului de acordare, precum și a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel