Kissinger: SUA și China se îndreaptă spre o confruntare. Lumea ar putea aluneca spre catastrofa Primului Război Mondial

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Un bombardier B-2 Spirit american, pregătindu-se de aterizare. Sursă: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Foto: Un bombardier B-2 Spirit american, pregătindu-se de aterizare. Sursă: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Henry Kissinger, laureat al premiului Nobel pentru Pace și fost secretar de stat al Statelor Unite și consilier pe probleme de securitate națională în timpul administrațiilor republicane conduse de Richard Nixon și Gerald Ford, atrage atenția asupra situației în care au ajuns tensiunile dintre China și SUA.

Fostul șef al diplomației americane, acum în vârstă de 97 de ani, și-a exprimat într-un interviu pentru Bloomberg îngrijorarea cu privire la tensiunile dintre SUA și China sub administrația Trump.

Kissinger e de părere că „Statele Unite ale Americii și China se îndreaptă tot mai rapid în direcția unei confruntări” în timp ce „diplomația lor e condusă pe un ton din ce în ce mai puternic ți mai conflictual”.

În interviul acordat, fostul șef al diplomației americane a mai transmis că „dacă nu va exista o bază pentru cooperare, lumea va aluneca spre o catastrofă comparabilă cu Primul Război Mondial”.

„Trump are o metodă mai combativă de negociere care poate fi aplicată indefinit”, e de părere diplomatul.

Erodarea rapidă a legăturilor dintre cele două ţări în acest an arată că SUA şi China se apropie de pragul unui nou Război Rece, a precizat Kissinger, adăugând că cele două ar trebui să cadă de acord că indiferent ce alte conflicte s-ar mai crea între ele, nu vor recurge la conflict militar.

Veteranul diplomației americane a mai precizat că viitoarea administrație democrată condusă de Joe Biden va trebui să regăsească bazele cooperării dintre SUA și China pentru a evita o criză care să escaladeze într-un conflict militar între cele două puteri nucleare.

Henry Kissinger este laureat al Premiului Nobel pentru Pace primit pentru tratative privind încheierea războiului din Vietnam.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel