Orban a anunțat când va fi livrat primul sistem HIMARS către Armata română

Tudor Curtifan |
Data publicării:
HIMARS, Lockheed Martin
HIMARS, Lockheed Martin

Premierul Ludovic Orban a anunțat când va ajunge în țara noastră primul sistem lansator mobil de rachete HIMARS achiziționat de România. 

Ludovic Orban a fost prezent Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu prilejul exercițiului RAPID FALCON, în cadrul căruia sistemele HIMARS ale US Army vor efectua trageri cu sistemele LAROM ale Armatei noastre.

„Începând de anul viitor, artileriștii din Forțele Terestre vor recepționa primul sistem HIMARS”, a anunțat Orban. Premierul a precizat că procesul de înzestrare va asigura țării noastre o „capacitate de apărare terestră esențială și modernă”.

Premierul nu a precizat un orizont mai strâns de timp în care primul sistem HIMARS va ajunge sub comanda Armatei române, ci doar că acesta va ajunge în România anul viitor.

„Investițiile MApN în aceste programe esențiale de înzestrare nu sunt altceva decât investiții în viitorul nostru”, a precizat Orban care i-a asigurat militarii Armatei că „apărarea și securitatea națională reprezintă pentru Guvern o prioritate majoră și că vom asigura predictibilitatea și stabilitatea finanțării astfel încât investiții de calibru HIMARS, Patriot, corvetele multifuncționale, bateriile de coastă, transportoarele blindate, aeronavele de luptă multirol, să poată fi derulate în condiții de maximă eficiență”.

„Toate aceste investiții în apărare se fac pentru securitatea României și a cetățenilor țării”, a conchis premierul.

Amintim că, la fel ca și Patriot, achiziţionarea de către România a sistemelor HIMARS, produse de Lockheed Martin, face parte dintr-un acord G2G (guvern-guvern).

HIMARS este unul dintre cele mai fiabile sisteme de sprijin de luptă testate și utilizate în misiuni reale de Forțele Terestre și Corpul de Infanterie Marină ale SUA și oferă o capacitate de luptă superioară, asigurând structurilor militare un avantaj substanțial, oferind comandanților opțiuni pentru succesul misiunii în operațiile specifice.

Achiziţia sistemului HIMARS face parte dintre cele opt programe esenţiale prevăzute în Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026,

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel