Statul Major Interarme sud-coreean: Phenianul a lansat rachete cu rază scurtă de acțiune

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Major Interarme sud-coreean (JCS) a precizat că proiectilele lansate joi de Coreea de Nord sunt rachete cu rază scurtă de acţiune, transmite EFE.

,,Coreea de Nord a lansat joi două proiectile, estimate a fi rachete cu rază scurtă de acţiune, din provincia Pyongan de Nord, la orele locale 16:29 şi 16:49 (7:29 şi 7:49 GMT), în direcţia est şi care au zburat 420 şi, respectiv, 270 km", arată un comunicat al JCS. Textul adaugă că serviciile de informaţii din SUA şi Coreea de Sud efectuează "o analiză detaliată" a lansării.

Coreea de Nord a lansat o serie de proiectile

Coreea de Nord a lansat o serie de proiectile neidentificate la doar patru zile după efectuarea altui test, transmite EFE, citând Statul Major Interarme sud-coreean (JCS). ,,Coreea de Nord a lansat proiectile în direcţia est în jurul orei locale 16:30 (7:30 GMT) din zona Sino-ri, provincia Pyongan de Nord", conform unui scurt comunicat al JCS.

Această nouă lansare a avut loc după ce sâmbăta trecută Phenianul a tras mai multe proiectile, inclusiv se pare rachete cu rază scurtă de acţiune, un gest interpretat ca o modalitate de a exercita presiune asupra Seulului şi Washingtonului pentru a-şi flexibiliza poziţia în plin impas al negocierilor privind denuclearizarea.

Mass-media din Coreea de Sud a precizat că lansarea de joi a coincis cu o vizită în Peninsula Coreeană a reprezentantului special al SUA pentru Coreea de Nord. Stephen Biegun a sosit miercuri la Seul pentru discuții cu liderul Coreei de Sud cu privire la problemele inter-coreene, inclusiv modalități prin care poate fi depăşită starea de incertitudine, după două summituri Trump-Kim nereuşite, privind denuclearizarea Coreei de Nord. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel