Statele Unite vor dona vehicule de luptă Bradley către Croația

S.I. Catalin / 11 dec 2019 / 14:27

Guvernul Statelor Unite intenționează să doneze 60 de vehicule de luptă de tip Bradley către Croației, potrivit unei declarații emise de ministrul croat al Apărării, Damir Krsticevic, precizează Defense Blog şi Janes.

,,Statele Unite au acceptat să doneze 60 de vehicule blindate Bradley, pentru înzestrarea unui batalion croat de infanterie mecanizată şi 24 de vehicule Bradley pentru piese de schimb", a spus ministrul croat al apărării, Damir Krsticevic, cu ocazia participării la conferinţa pe teme de apărare cu titlul "Viitorul industriei croate de apărare şi noile tehnologii", organizată de către Ministerul croat al Apărării şi cotidianul „Jutarnji list", ministrul croat al apărării. Ministrul a mai afirmat că livrarea vehiculelor este aşteptată în 2020 şi 2021.

Kamenjar.com a precizat că declaraţia ministrului croat al apărării este prima confirmare oficială privind stadiul propunerii americane de donaţie, după o perioadă de peste un an de negocieri între Zagreb şi Washington.

Ministrul apărării a mai adăugat că vehiculele Bradley selectate, care vor fi donate armatei croate, sunt într-o stare extrem de bună și că Croația va trebui să investească între 2 milioane și 5 milioane dolari pe vehicul pentru a le moderniza.

De asemenea, ministrul a confirmat că Croația a fost de acord să participe la programul Departamentului de Stat al SUA de sprijinire a aliaţilor şi să treacă de la tehnologia estică la tehnologia militară occidentală (European Recapitalization Incentive program / ERIP), iar prin acest program Croaţia primeşte 25 mil. dolari pentru programul Bradley.

Vehiculele vor fi modernizate de Djuro Djakovic Special Vehicles, despre care ministrului croat al apărării consideră că are un potenţial excelent pentru colaborarea cu compania americană „BAE Systems", în scopul înfiinţării în Croaţia a unui centru regional pentru repararea şi întreţinerea vehiculelor „Bradley". Aceasta ar presupune atât transfer de tehnologie, cât şi investiţii directe ale partenerului american.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy