Statele Unite sunt preocupate de escaladarea tensiunilor la frontiera dintre Liban şi Israel

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite sunt "preocupate" de "escaladarea tensiunilor" la frontiera dintre Liban şi Israel, unde a avut loc un schimb de focuri între mişcarea şiită Hezbollah şi armata israeliană, a afirmat duminică un responsabil al Departamentului de Stat de la Washington, notează AFP.

,,Statele Unite susţin pe deplin dreptul Israelului de a se autoapăra. Hezbollah ar trebui să se abţină de la acţiuni ostile care ameninţă securitatea, stabilitatea şi suveranitatea Libanului", a declarat acest responsabil.

,,Acesta este un alt exemplu al rolului destabilizator al agenţilor Iranului în sabotarea păcii şi securităţii în regiune", a adăugat el.

Duminică, la graniţa de nord a Israelului a izbucnit un schimb de focuri a izbucnit, după ce militanţi Hezbollah au atacat o bază militară israeliană cu rachete antintanc, trase din Liban.

În replică, armata israeliană a ripostat cu armament greu şi a atacat diverse obiective din sudul Libanului.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollahului, a fost vorba despre o "ripostă" la o lovitură israeliană care a ucis la 24 august, în Siria, doi membri ai formaţiunii şiite libaneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel