Statele Unite şi Israelul au anulat un exerciţiu militar comun din cauza noului coronavirus

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite şi Israelul au anulat un exerciţiu militar comun din cauza noului coronavirus, a anunţat joi comandamentul american pentru Europa cu sediul în Germania, citat de France Presse.

,,Această decizie este în conformitate cu directivele recente ale Ministerului Sănătăţii israelian privind Covid-19 şi constituie o măsură de precauţie pentru a garanta sănătatea şi siguranţa tuturor participanţilor", a explicat comandamentul american.

Acest exerciţiu, denumit "Juniper Cobra", este organizat între cele două ţări la intervale regulate.

Aproximativ 2.500 de soldaţi americani, staţionaţi parţial în Germania, urmau să plece în Israel pentru a participa la exerciţiu, programat să dureze două săptămâni, potrivit forţelor militare israeliene.

Însă Israelul a anunţat miercuri că a decis să interzică, cu rare excepţii, intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor francezi, germani, spanioli, austrieci şi elveţieni nerezidenţi, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Alături de Italia şi Franţa, Germania este unul dintre principalele focare ale noului coronavirus în Europa.

Autorităţile israeliene au refuzat deja intrarea în ţară a italienilor şi cetăţenilor mai multor ţări asiatice, dintre care Japonia, Coreea de Sud şi China, unde epidemia a început în decembrie.

Exerciţiul ar fi constat, potrivit forţelor de securitate israeliene, într-o desfăşurare de soldaţi americani, alături de o mie de militari ai Tsahal (armata de apărare israeliană - n.r.), pentru un exerciţiu legat de apărarea aeriană, precizează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel