Statele Unite retrag o parte din sistemele de rachete Patriot din Arabia Saudita

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Statelor Unite a decis să retragă patru baterii de rachete Patriot din Arabia Saudită, considerând că ameninţarea pe care o reprezintă Iranul pentru interesele americane în regiune a scăzut, a precizat joi o sursă militară americană, citată de AFP.

Oficialul american a confirmat pentru The Hill că două sisteme Patriot vor fi retrase din Arabia Saudită - împreună cu aproximativ 300 de militari dislocați în această ţară. Cele două sisteme fuseseră trimise în Arabia Saudită după un atac cu drone, anul trecut, la 14 septembrie, asupra a două instalații petroliere, atac pe care Washingtonul și Riadul l-au atribuit Teheranului.

Oficialul a confirmat, de asemenea, că două sisteme suplimentare Patriot vor părăsi regiunea, la fel ca și două escadrile de avioane americane.

Military Times precizează că, într-adevăr, Statele Unite vor retrage două baterii de rachete Patriot care protejau instalațiile petroliere din Arabia Saudită, dar vor menţine dislocate două baterii Patriot la baza aeriană Prince Sultan din deșertul Saudit, împreună cu alte sisteme de apărare aeriană și avioane.

,,Toată lumea ştia că este temporar, cu excepţia cazului în care situaţia se înrăutăţea", a explicat responsabilul militar. "Situaţia nu s-a înrăutăţit, ele trebuie să revină", a adăugat el.

Retragerea acestor baterii de rachete înseamnă revenirea în Statele Unite a circa 300 de soldaţi, specializaţi în funcţionarea şi întreţinerea lor, a precizat sursa.

Această decizie a intervenit la o zi după formarea la Bagdad, după cinci luni de criză politică, a unui guvern condus de fostul şef al spionajului Mustafa al-Kazemi, printre puţinele personalităţi politice având uşi deschise la Washington, ca şi la Teheran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel