Statele Unite, dispuse să furnizeze Taiwanului până la 100 de rachete Patriot PAC-3

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate de site-ul "Taiwan News" la 6 decembrie 2022, Statele Unite au propus să furnizeze Taiwanului până la 100 de rachete Patriot PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) și echipamente conexe.

Citând informații publicate de agenția de presă internațională Bloomberg, propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile unei vânzări militare din 2010 și ar avea o valoare totală de aproximativ 2,81 miliarde de dolari.

La 29 ianuarie 2010, Agenția de Cooperare pentru Securitate și Apărare a SUA (DSCA) a notificat Congresul cu privire la o posibilă vânzare militară externă către Taipei a 114 rachete Patriot Advanced Capability (PAC-3), 3 seturi de radare AN/MPQ-65 și alte echipamente și servicii conexe. Costul estimat este de 2,81 miliarde de dolari.

Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile unui acord stabilit în 2010 și, prin urmare, din punct de vedere tehnic, nu este considerat un acord cu totul nou. Aceasta vânzare este clasificată ca o actualizare a contractului semnat anterior, cu o valoare totală de 2,81 miliarde de dolari.

"Normalizarea" vânzărilor de arme către Taiwan sub administrația președintelui american Joe Biden subliniază accentul pus de Washington pe capacitățile de apărare ale Taiwanului, a declarat Ministerul Afacerilor Externe de la Taipei.

Taiwanul este hotărât să se apere singur și va continua să lucreze cu SUA pentru a continua să-şi consolideze capacitățile de apărare.

 

PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) este cea mai recentă și mai avansată actualizare a sistemelor americane de apărare aeriană din clasa Patriot

 

Noua propunere include nu mai puțin de 100 de rachete Patriot PAC-3, care sunt mai avansate decât rachetele Patriot pe care SUA le-a oferit anterior Taiwanului. Vânzarea anunţată de SUA include, de asemenea, kituri de modernizare pentru lansatoare M903 și actualizări de software pentru a intercepta mai uşor cele mai noi tipuri de rachete.

Vânzarea propusă ar îmbunătăți sistemul de rachete Patriot al Taiwanului. Taipeiul vrea să-şi îmbunătăţească apărare antirachetă pentru a-și apăra integritatea teritorială și pentru a descuraja amenințările la adresa stabilității regionale.

Rachete Patriot PAC-3 pot intercepta rachete balistice tactice, rachete de croazieră și reprezintă următoarea generație de interceptoare hit-to-kill.

Cele 100 de MSE PAC-3 ar permite bateriilor de rachete din Taiwan să aibă o rază de acțiune mult mai mare. Racheta PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement) are capacități sporite de apărare a spațiului de luptă și o letalitate îmbunătățită.

Sistemul este capabil să detecteze, să urmărească și să angajeze rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și rachete de croazieră. Racheta PAC-3 poate distruge rachete balistice la o distanță de până la 30 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel