Statele Unite au oferit Ucrainei sisteme radar moderne anti-baterie (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite au înmânat forțelor militare terestre ucrainene două radare moderne anti-baterie AN / TPQ-30 , a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării la 20 mai, citat de uawire.org.

Locotenent-colonelul american Todd Gough a fost cel care a înmânat certificatele de proprietate pentru sistemele radar de contra-baterie. Todd Gough a ţinut să precizeze că, acordând armament modern armatei ucrainene, guvernul și națiunea americană își demonstrează dorința de a ajuta Ucraina să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială.

,,Aceste radare moderne anti-baterie fac parte din asistența de securitate americană, în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari, acordată Ucrainei. Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina, deoarece ne-am angajat să protejăm suveranitatea și integritatea teritorială a țării dumneavoastră. În plus, vom ajuta Ucraina să-și dezvolte instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale", a promis locotenent-colonel american Todd Gough la ceremonia de înmânare a sistemelor radar anti-baterie.

Youtube video image

Potrivit Ministerului Ucrainean al Apărării, din 2014 şi până în prezent, Statele Unite au înmânat forțele militare terestre ucrainene peste 13 sisteme radar moderne anti-baterie.

Radarele clasa AN / TPQ-36 sunt cele mai moderne sisteme radar anti-baterie, concepute pentru detectarea și distrugerea artileriei. Aceleași radare sunt folosite de armata americană. Sistemele suntconcepute pentru a determina coordonatele mortierelor, sisteme de artilerie și sistemele multiple de lansare a rachetelor folosite de inamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel