Statele Unite au aprobat vânzarea către Ucraina de noi rachete Javelin

S.I. Catalin / 02 oct 2019 / 11:21

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o nouă vânzare de rachete antitanc Javelin către Ucraina, în valoare de 39 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, care citează trei surse familiarizate cu tema.

Astfel, Departamentul de Stat a aprobat, iar Congresul a semnat neoficial vânzarea suplimentară a 150 de rachete antitanc și a încă două lansatoare de rachete.

Această vânzare este separată de ajutorul militar de 250 de milioane de dolari pe care Statele Unite s-au angajat să-l acorde Ucrainei.

Contractul de înzestrare prevede livrarea a 150 de sisteme portabile Javelin produse de un joint venture Raytheon – Lockheed Martin. Potrivit Ambasadei SUA din Ucraina, Kievul a solicitat achiziționarea acestui tip de armament pe data de 7 iulie.

Ucraina a cerut să îi fie vândute aceste arme la începutul verii. Statele Unite au livrat, în 2018, Ucrainei peste 200 de rachete Javelin și 37 de lansatoare pentru acestea.

Vânzarea rachetelor a fost aprobată pe fondul îngrijorărilor că președintele american Donald Trump ar fi oprit asistența militară acordată Kievului, pentru a-l forța pe președintele Zelenski să deschidă un dosar penal împotriva rivalului politic al lui Trump, Joe Biden.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy