Spioni chinezi au furat secrete comerciale de la producătorul olandez de cipuri ASML

S.I. Catalin |
Data publicării:

Angajaţi chinezi ai companiei olandeze ASML - cel mai mare producător de echipamente pentru manufacturarea cipurilor din lume - au furat secrete comerciale privind echipamentele fabricate de companie, provocându-i un prejudiciu de mai multe sute milioane de euro, a dezvăluit joi ziarul Financieele Dagblad (FD), citat de Reuters.

Informaţiile despre tehnologia utilizată de ASML, potrivit ziarului, care a realizat propria anchetă jurnalistică, a fost sustrasă de angajaţi chinezi de rang înalt de la Departamentul de cercetare şi dezvoltare şi au fost divulgate guvernului chinez.

'ASML nu a găsit nicio probă tangibilă a participării guvernului chinez' la această scurgere de date, a declarat societatea cu sediul la Veldhoven, citată de FD.

Publicaţia şi-a bazat ancheta atât pe surse provenind de la întreprindere, cât şi pe o decizie din noiembrie 2018 a unui tribunal din California într-un dosar între subsidiara ASML din SUA şi XTAL Inc.,care a depus cerere de faliment o lună mai târziu.

O purtătoare de cuvânt a ASML a declarat pentru Reuters că societatea a luat cunoştinţă de ancheta FD şi pregăteşte un răspuns.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel