Spania s-a răzgândit şi nu va transfera tancuri Leopard 2A4 în Ucraina: Acestea sunt într-o stare tehnică nesatisfăcătoare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Guvernul spaniol a decis să nu ofere Ucrainei tancuri Leopard 2, din stocurile armatei spaniole, acestea fiind într-o stare tehnică proastă, a anunțat ieri ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, scrie El Mundo.

„Luăm în considerare toate posibilitățile, dar vă pot spune deja că tancurile Leopard, care nu au fost folosite în Zaragoza de mulți ani, nu pot fi (n.r. trimise în Ucraina) pentru că sunt într-o stare absolut deplorabilă ”, a spus Robles.

Ea a adăugat că imposibilitatea exploatării rezervoarelor a fost verificată în cadrul unor teste speciale.

„Nu le putem oferi pentru că ar fi un risc pentru oameni ”, a explicat Robles.

Vă reamintim că anterior au existat informații că Spania este gata să furnizeze Ucrainei 10 tancuri Leopard 2A4 și 20 de transportoare blindate M113.

Acum trei săptămâni, guvernul spaniol a anunțat că este gata să ofere 10 tancuri Leopard 2A4 din depozitele de Forțelor Armate Spaniole, până la sfârșitul anului 2022, dar Madridul avea nevoie de până la 15 milioane de euro pentru a repara aceste tancuri.

Era vorba despre tancuri care erau stocate de mai bine de 10 ani în depozite la o bază militară din Zaragoza. Aceste tancuri fac parte dintr-un lot de 108 unități de tancuri uzate pe care Germania le-a vândut Spaniei în 1995 înainte de încheierea contractului pentru fabricarea de tancuri Leopard în Spania.

Trebuie amintit ca, săptămâna trecută, ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov, a anunțat că Ucraina va primi tancuri Leopard de la una dintre țările partenere, dar acestea vor fi folosite pentru început în poligoane militare de antrenament din țările baltice pentru pregătirea militarilor ucraineni. Totodată, vor continua negocierile privind aprovizionarea în continuare cu vehicule blindate grele a Forţelor Armate Ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel