Spania, investiţie de 7,3 miliarde de euro pentru dotarea armatei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul spaniol a aprobat vineri un program de reînnoire a materialului militar, pentru care vor fi alocate 7,3 miliarde de euro până în anul 2032 şi de la care se aşteaptă crearea a mii de locuri de muncă în ţară.

,,Este o cheltuială socială pentru că aceste cheltuieli militare contribuie la securitate şi apărare, dar (...) şi la crearea de locuri de muncă'', a declarat ministrul apărării, Margarita Robles, într-un interviu radiofonic, potrivit EL PAIS şi AFP.

''Vom obţine peste 7.000 de locuri de muncă timp de 9 ani în zone precum Galicia, Asturias, unde aceste locuri de muncă sunt absolut indispensabile'', a subliniat ministrul spaniol.

Cele trei programe militare ''vor genera cel puţin 8.500 de locuri de muncă directe şi indirecte în anii următori'', a precizat Ministerul Apărării, după şedinţa de guvern.

Autorităţile au anunţat joi că grupul public de şantiere navale Navantia va construi cinci fregate F-110 pentru marina militară spaniolă, pentru un contract de 4,3 miliarde de euro.

Vineri, ministerul a adăugat că 2,1 miliarde de euro vor fi investite pentru dezvoltarea şi construirea a 348 de vehicule blindate VCR 8x8, care le vor înlocui pe cele care pun în pericol vieţile militarilor spanioli din cauza ''lipsei blindajului necesar'', după cum a explicat ministrul Robles, referindu-se la decesul mai multor soldaţi spanioli în Liban în 2007.

Al treilea program vizează modernizarea avioanelor de luptă Eurofighter din dotarea aviaţiei militare spaniole. Madrid a comandat 73 de aparate Eurofighter, ultimele patru urmând să fie livrate în 2019.

Potrivit NATO, în 2018 Spania a alocat 0,93% din PIB pentru cheltuielile militare.

Madridul s-a angajat, ca şi celelalte state NATO, să aloce cel puţin 2% din PIB bugetului de apărare la orizontul lui 2024. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel