Spania, investiţie de 7,3 miliarde de euro pentru dotarea armatei

Guvernul spaniol a aprobat vineri un program de reînnoire a materialului militar, pentru care vor fi alocate 7,3 miliarde de euro până în anul 2032 şi de la care se aşteaptă crearea a mii de locuri de muncă în ţară.

,,Este o cheltuială socială pentru că aceste cheltuieli militare contribuie la securitate şi apărare, dar (...) şi la crearea de locuri de muncă'', a declarat ministrul apărării, Margarita Robles, într-un interviu radiofonic, potrivit EL PAIS şi AFP.

''Vom obţine peste 7.000 de locuri de muncă timp de 9 ani în zone precum Galicia, Asturias, unde aceste locuri de muncă sunt absolut indispensabile'', a subliniat ministrul spaniol.

Cele trei programe militare ''vor genera cel puţin 8.500 de locuri de muncă directe şi indirecte în anii următori'', a precizat Ministerul Apărării, după şedinţa de guvern.

Autorităţile au anunţat joi că grupul public de şantiere navale Navantia va construi cinci fregate F-110 pentru marina militară spaniolă, pentru un contract de 4,3 miliarde de euro.

Vineri, ministerul a adăugat că 2,1 miliarde de euro vor fi investite pentru dezvoltarea şi construirea a 348 de vehicule blindate VCR 8x8, care le vor înlocui pe cele care pun în pericol vieţile militarilor spanioli din cauza ''lipsei blindajului necesar'', după cum a explicat ministrul Robles, referindu-se la decesul mai multor soldaţi spanioli în Liban în 2007.

Al treilea program vizează modernizarea avioanelor de luptă Eurofighter din dotarea aviaţiei militare spaniole. Madrid a comandat 73 de aparate Eurofighter, ultimele patru urmând să fie livrate în 2019.

Potrivit NATO, în 2018 Spania a alocat 0,93% din PIB pentru cheltuielile militare.

Madridul s-a angajat, ca şi celelalte state NATO, să aloce cel puţin 2% din PIB bugetului de apărare la orizontul lui 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy