Spania a prezentat nou mortier Alakran

Eduard Pascu |
Data publicării:
Mortier Alakran Sursa foto: Ventura Defense
Mortier Alakran Sursa foto: Ventura Defense

În cadrul expoziției IDEX 2021 care a avut loc în Emiratele Arabe Unite, Spania a prezentat noul sistem de mortier Alakran.

Mortierul Alakran, produs de compania spaniolă Ventura Defense este disponibil atât în varianta calibru ​​81 mm, cât și 120 mm. Acesta este primul mortier cu capacități de țintire automată și care nu are nevoie de un mecanism de absorbție a reculului. Sistemul este proiectat să funcționeze în medii dure și este perfect conceput pentru cerințele operaționale de astăzi, transmite Army Recognition.

Alakran are precizie de orientare și de navigare foarte bune datorită integrării sistemului de navigație (INS) GEONYX de la Safran Electronics & Defense.

Acest sistem oferă orientare, navigație și atitudine dinamică în mediul protejat de sisteme de bruiaj electronic, inclusiv față de cele mai complexe sisteme de artilerie. GEONYX încorporează tehnologia Hemisferical Resonating Gyro (HRG), o componentă inerțială de ultimă generație care oferă performanțe și fiabilitate sporite.

Sursa citată precizează că sistemele Alakran, deși sunt robuste, sunt ușor de întreținut și ușor de deplasat, în timp ce dispun de lovituri precise și eficiente, fapt ce consitituie un avantaj în raportul calitate preț.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel