Soldații chinezi au finalizat cursul de pregătire pentru operarea sistemelor de apărare antirachetă S-400

S.I. Catalin |
Data publicării:

Aproximativ 100 de militari din Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA), care se vor ocupa de exploatarea sistemelor de apărare antirachetă de tip S-400, au finalizat un curs de pregătire în Rusia pentru a învăţa cum să utilizeze sistemele, a informat agenţia de ştiri TASS.

,,Aproximativ 100 de militari din Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) care vor opera cel de-al doilea regiment al sistemelor de rachete S-400 au finalizat un curs de pregătire în Rusia pentru a învăţa cum să utilizeze sistemele și s-au întors în țara natală", a declarat o sursă diplomatică militară, adăugând că pregătirea a fost lansată în martie 2019.

Sursa a subliniat, de asemenea, că cursul de formare a coincis cu începutul livrării celui de-al doilea regiment S-400 către China.

Serviciul Federal de Cooperare Militară-Tehnică din Rusia a refuzat să comenteze informațiile.

Un alt diplomat militar a declarat, pe 24 iulie, că Rusia a lansat o operațiune de livrare pe cale maritimă a celui de-al doilea set de sisteme de rachete S-400 în către China. Cel puțin trei nave ruseşti sunt planificate să fie implicate în procesul de livrare a sistemelor S-400.

China a fost prima țară care a achiziționat sistemele ruseşti S-400. Moscova și Beijing au încheiat un contract pentru livrarea a două regimente de rachete S-400 în 2014. Primul set a fost livrat în China în primăvara lui 2018. Sistemele au fost testate cu succes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel