Soldații chinezi au finalizat cursul de pregătire pentru operarea sistemelor de apărare antirachetă S-400

S.I. Catalin / 01 aug 2019 / 10:09

Aproximativ 100 de militari din Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA), care se vor ocupa de exploatarea sistemelor de apărare antirachetă de tip S-400, au finalizat un curs de pregătire în Rusia pentru a învăţa cum să utilizeze sistemele, a informat agenţia de ştiri TASS.

,,Aproximativ 100 de militari din Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) care vor opera cel de-al doilea regiment al sistemelor de rachete S-400 au finalizat un curs de pregătire în Rusia pentru a învăţa cum să utilizeze sistemele și s-au întors în țara natală", a declarat o sursă diplomatică militară, adăugând că pregătirea a fost lansată în martie 2019.

Sursa a subliniat, de asemenea, că cursul de formare a coincis cu începutul livrării celui de-al doilea regiment S-400 către China.

Serviciul Federal de Cooperare Militară-Tehnică din Rusia a refuzat să comenteze informațiile.

Un alt diplomat militar a declarat, pe 24 iulie, că Rusia a lansat o operațiune de livrare pe cale maritimă a celui de-al doilea set de sisteme de rachete S-400 în către China. Cel puțin trei nave ruseşti sunt planificate să fie implicate în procesul de livrare a sistemelor S-400.

China a fost prima țară care a achiziționat sistemele ruseşti S-400. Moscova și Beijing au încheiat un contract pentru livrarea a două regimente de rachete S-400 în 2014. Primul set a fost livrat în China în primăvara lui 2018. Sistemele au fost testate cu succes.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy