Slovacia continuă să livreze către Forțele Armate Ucrainene obuziere autopropulsate Zuzana 2

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În total, Ucraina urmează să primească opt sisteme de artilerie autopropulsate Zuzana 2 din Slovacia, unele dintre acestea sunt deja folosite pe câmpul de luptă de către armata ucraineană pentru a lovi poziţiile armatei ruse.

Forțele Armate Ucrainene au primit deja cel de-al șaptelea sistem de artilerie autopropulsată Zuzana 2 din Slovacia - această informație a fost anunțată de ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Naď, pe Twitter.

"Am plăcerea de a confirma că cel de-al 7-lea sistem de artilerie autopropulsată Zuzana 2 a fost livrat Forțelor Armate ale Ucrainei și este gata să protejeze vieți nevinovate", a spus Jaroslav Naď.

În primul rând, merită menționat următorul aspect - pentru a furniza cât mai repede posibil aceste obuziere către Forțele Armate ale Ucrainei, Slovacia a luat decizia să sacrifice o parte din arsenalul militar al propriei armate - prioritatea a fost acordată Ucrainei.

Trebuie reamintit faptul că acordul care prevede acest important transfer de tehnica militară a fost semnat la începutul lunii iunie, iar transferul primelor patru obuziere autopropulsate a devenit cunoscut la 13 august, adică a fost nevoie de aproximativ două luni și jumătate pentru a livra patru obuziere Zuzana 2.

Iar acum, trei luni mai târziu, Forţele Armate Ucrainene au primit încă trei sisteme de artilerie autopropulsate, ceea ce înseamnă că Slovacia a avut nevoie de cinci luni și jumătate pentru a instrui militarii ucrainene și pentru a livra șapte obuziere Zuzana 2.

În ceea ce privește caracteristicile obuzierului autopropulsat Zuzana 2, acesta este unul dintre cele mai moderne sisteme de artilerie de 155 mm pe care Forțelor Armate ale Ucrainei le-au primit de la statele occidentale.

În ultimii patru ani, armata slovacă a comandat 25 de obuziere Zuzana 2 pentru care a plătit deja 172 de milioane de euro, adică aproximativ 7 milioane de euro bucata.

Obuzierul pe roți Zuzana 2 reprezintă o variantă modernizată a foarte popularului M77 Dana, care se mai află încă în exploatarea unor armate europene. 

Armamentul principal al Zuzana 2 este tunul cu calibrul de 155 mm, a cărui rază de acțiune este de 33 km atunci când folosește muniție obișnuită sau de peste 40 km când sunt utilizate proiectile cu autopropulsie suplimentară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel