Situația din Kabul e încă dramatică: Americanii au tras focuri de armă pe aeroport pentru a ține sub control mulțimea

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
US Army, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD)
US Army, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD)

Trupele americane care supraveghează efortul de evacuare pe aeroportul din Kabul au tras în noaptea de marţi spre miercuri mai multe focuri de armă pentru a ţine sub control mulţimea, dar nu există indicii ca cineva să fi fost rănit sau ucis, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, Kirby a subliniat că armata americană nu a tras focuri asupra afganilor sau a altcuiva.

Kirby a declarat că numărul trupelor americane de pe aeroportul internaţional din Kabul a ajuns miercuri la aproximativ 4.500 de persoane, iar în următoarele ore sunt aşteptate alte câteva sute de militare.

Comandanţi şi combatanţi talibani au tras în aer miercuri pentru a dispersa mulţimile de pe aeroportul din Kabul, a indicat într-o declaraţie separată un responsabil taliban.

"Nu avem intenţia de a răni pe cineva", a declarat acesta pentru Reuters.

Haosul continuă în afara aeroportului, a spus el, acuzând forţele occidentale pentru ceea ce el a numit un "plan haotic de evacuare" din Afganistan.

Pe de altă parte, ministrul american al apărării, Lloyd Austin, şi şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, vor susţine o conferinţă de presă despre ultimele evoluţii din Afganistan la ora locală 15:00 (19:00 GMT), a anunţat purtătorul de cuvânt citat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel