Situaţia de securitate de la Marea Neagră, discutată de ministrul Apărării cu preşedintele fondator al The Heritage Foundation

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut joi, 2 decembrie, o întrevedere cu președintele fondator al The Heritage Foundation, dr. Edwin J. Feulner.

Întâlnirea a prilejuit un schimb substanțial de opinii privind situația de securitate de la Marea Neagră. În acest context, a fost accentuat rolul NATO în consolidarea posturii de apărare și descurajare pe întregul flanc Estic aliat și al SUA, la nivel bilateral.

Oficialul român a accentuat importanța majoră a Summitului NATO de la Madrid, din iunie 2022, care va trebui să definească poziții aliate ferme și clare față de riscurile și amenințările cu care se confruntă Alianța, precum și exprimarea elocventă a importanței apărării colective.

Totodată, au fost evidențiate o serie de elemente de conexiune între viitorul Concept Strategic al NATO și Busola Strategică a Uniunii Europene, documente fundamentale al căror rol trebuie să fie întărirea relației transatlantice și asigurarea complementarității între cele două organizații.

Ministrul apărării naționale a apreciat activitatea esențială a The Heritage Foundation în întărirea relației bilaterale dintre România și SUA, reiterând disponibilitatea cooperării aprofundate cu acest think tank prestigios.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel