Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19

S.I. Catalin |
Data publicării:

În ultimele 24 de ore Ministerul Apărării Naționale a suplimentat numărul militarilor care să sprijine autoritățile, se arată într-un comunicat al instituției.

În intervalul 30 martie ora 16.00 - 31 martie ora 16.00, un număr de 1549 militari și 517 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 324 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albița (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Bechet (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Borș și Oradea (Bihor), Halmeu și Petea (Satu Mare), patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală și în alte localități din țară, transport echipamente medicale și alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic, însoțire convoaie de transport persoane. Totodată, în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 443 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

La Constanța continuă lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare și Tratament, care va funcționa ca o extindere a Secției de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 1.109 misiuni, la care au participat 6.823 militari și 2.134 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 5.489 teste.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel