Siria: Un transportor blindat al armatei ruse, avariat după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv (Foto)

S.I. Catalin / 25 aug 2020 / 22:28

Un transportor blindat BTR-82A al poliției militare ruse din Siria a fost uşor avariat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat (IED), în timp ce convoiul militar din care făcea partea era angajat într-o misiune de patrulare cu Forţele Armate Turce, pe autostrada M4 din provincia siriană Idlib.

În cursul zilei de astăzi, poliţia militară rusă era angajată într-o misiune de patrulare, alături de mai mulţi militări ai forţelor armate turce, a declarat ministerul rus al Apărării, potrivit agenției de știri Interfax, adăugând că doi militari au fost răniți, precizeză h și Reuters.

Ministerul turc al Apărării a precizat într-o declaraţie postată pe contul oficial de Twitter că un vehicul militar, aflat în componenţa convoiului care era angajat într-o misiune de patrulare, a fost ușor avariat din cauza unei explozii, cel mai probabil cauzată de un dispozitiv exploziv improvizat.

Începând cu 15 martie, Rusia și Turcia au început efectuare de misiuni de patrulare comună pe autostrada M4 din Siria, de-a lungul căreia au creat un coridor de securitate. La începutul acestei luni, Rusia a declarat că patrulele militare comune din Idlib, efectuate de-a lungul autostrăzii M4 care leagă estul și vestul Siriei, fuseseră suspendate în urma atacurilor militante din zonă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy