Siria. Proteste după ce SI a executat o femeie luată ostatic

Sute de persoane au ieșit în stradă. O tănără dintr-un grup de ostatici a fost executată.

Sute de persoane au ieşit miercuri pe străzi în sud-vestul Siriei pentru a protesta faţă de executarea unei femei care a făcut parte dintr-un grup de ostatici capturaţi de Statul Islamic (SI) în urmă cu două luni, relatează dpa.

Tânăra Thuraya abu Ammar, în vârstă de 25 de ani, s-a numărat printre cei în jur de 30 de musulmani druzi răpiţi de gruparea sunnită radicală în luna iulie în provincia Sweida din sud-vestul Siriei.

 Au blocat drumurile principale

Yazan al-Shoufi, membru al consiliului local din Sweida, a declarat pentru dpa că protestatarii au blocat drumurile principale şi le-au cerut guvernului sirian şi aliaţilor săi ruşi să asigure eliberarea în siguranţă a celorlalţi ostatici.

Potrivit lui Rami Abdul-Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Thuraya abu Ammar a fost executată de Statul Islamic, iar fotografia ei a fost trimisă apoi rudelor tinerei.

Ce a cerut SI

La 25 iulie, Statul Islamic a declanşat o serie de atentate sinucigaşe cu bombă, asasinate şi înjunghieri la Sweida, în care au murit peste 252 de oameni, majoritatea civili aparţinând minorităţii druze.

În august, islamiştii au ucis un tânăr de 19 ani din grupul de ostatici.

SI a cerut guvernului sirian să înceteze atacurile asupra sa în deşertul Sweida şi să facă schimb între ostatici druzi şi militante capturate de Damasc.

Druzii sunt o ramură a islamului şiit şi luptă alături de forţele preşedintelui Bashar al-Assad împotriva rebelilor în războiul civil care durează de şapte ani.

În ultimele luni, Statul Islamic a suferit înfrângeri militare şi pierderi teritoriale însemnate în Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel