Siria: Convoi de blindate ale US Army, încercuit de mai multe vehicule şi elicoptere ruseşti (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. Incident, care după cum se poate observa şi în materialele video ataşate, a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi care operează transportoarele blindate ale poliției militare ruse din Siria.

Din primele informaţii, puse la dispoziţie de mai multe site-uri din domeniul apărării, dar şi prezentate pe reţelele de socializare, se pare că forțele americane din nord-estul Siriei, în timp ce efectuau o misiune de patrulare, au fost ţinta unei noi provocări a militarilor ruşi.

După cum se poate observa în primul material video, mai multe transportoare blindate ale poliției militare ruse din Siria încercuiesc şi hărţuiesc un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al forţelor militare americane. La un moment dat, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A, acroşează vehiculul de tip MRAP Maxx Pro al  beretelor verzi americane aflate în misiune de patrulare în nord-vestul Siriei.

Potrivit publicaţiei Defence Blog, incidentul a avut loc în dimineața zilei de 24 august, când un convoi militar rus, care încerca să ajungă la câmpurile petroliere din provincia siriana Al-Hasakah, a fost oprit de mai multe vehicule de militare de tip MRAP – MaxxPro și M-ATV – care transportau soldați americani angajaţi într-o misiune de patrulare pe o şosea aflată la vest de această provincie.

Din câte se parte, militarii ruşi au refuzat să oprească, ba chiar mai multe de atât au recurs la o serie de manevre şi măsuri agresive, inclusiv blocarea vehiculelor blindate americane. Unul dintre vehiculele blindate americane a fost, de asemenea, prins între două vehiculele militare rusești, un BTR-82 și un Typhoon-K.

În același timp, pentru a-i intimida şi mai mult pe militarii americani, poliţia militară rusă a cerut suport aerian, iar două elicoptere, unul Mi-8 și unul Mi-35, ale Forțelor Aeriene Ruse au survolat zona, în timp ce militarii ruşi efectuau manevre agresive în apropierea convoiului militar american.

Modul în care militarii ruşi din Siria au ales să procedez la întâlnirea cu un convoi de blindate al forţelor militare americane poate fi catalogat cu uşurinţă provocator şi iresponsabil, deoarece putea provoca o tragedie similară cu cea de luna trecută.

Amintim că, Sgt. Bryan Cooper Mount, în vârstă de 25 de ani, din St. George, Utah, a murit după ce a fost implicat într-un accident cu vehiculul blindat de patrulare Oshkosh M-ATV în timp ce efectuau operațiuni de recunoaștere, la 21 iulie 2020, în estul siriei. Cauza accidentului, un posibil incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane.

Citeşte şi: Siria: Un vehicul blindat Oshkosh M-ATV al armatei americane, implicat într-un grav accident (Video)

SUA are în prezent aproximativ 700 de trupe, majoritatea staționate în estul Siriei. Oficialii americani spun că misiunea lor este de a continua lupta împotriva celor câteva celule teroriste, încă existente, ale grupării teroriste Stat Islamic (IS) și de a împiedica forțele regimului sirian să pună stăpânire pe câmpurile petroliere din regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel