Shin Bet a arestat un om de afaceri israelian care a divulgat Iranului informații sensibile despre ministrul Apărării

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Israelul a arestat un bărbat israelian suspectat de transmiterea unor informaţii sensibile Iranului, a anunţat luni serviciul de securitate internă Shin Bet, la câteva săptămâni după ce fusese reţinut individul respectiv, transmite Agerpres, care citează DPA.

Suspectul ar fi predat informaţii unor agenţi ai serviciilor de informații iraniene, prin intermediul unui contact irakiano-libanez.

Potrivit unei relatări publicate de cotidianul israelian Haaretz, suspectul este un bogat om de afaceri din comunitatea beduină care cunoştea numeroşi politicieni israelieni şi care în ultima perioadă a întâmpinat dificultăţi financiare. El ar fi transferat informaţii referitoare la ministrul israelian al apărării Benny Gantz.

La începutul lunii iunie, suspectul a fost arestat şi nu i s-a permis să se întâlnească cu un avocat timp de aproape trei săptămâni, conform publicaţiei Haaretz.

Israelul şi Iranul sunt inamici tradiţionali. Israelul acuză Teheranul de continuarea dezvoltării armelor nucleare şi statul evreu consideră Iranul o ameninţare pentru însăşi existenţa sa.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a comparat Israelul cu o tumoră canceroasă care trebuie să fie extirpată şi înlocuită cu un ''război sfânt'' palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel