Serviciul estonian de informații militare: Rusia ar putea continua atacurile cu rachete timp de șase luni

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Industria de apărare rusă, producând rachete pentru forțele armate
Industria de apărare rusă, producând rachete pentru forțele armate

Având în vedere capacitatea actuală a Rusiei de a produce rachete de înaltă precizie, aceasta ar putea lovi Ucraina, în cel mai pesimist scenariu, încă pe o perioadă de șase până la nouă luni. Potrivit colonelului Margo Grosberg, șeful direcţiei de informații din cadrul forțelor armate estoniene, pe bază mai multor estimări, atacurile cu rachete rusești ar putea dura între trei și nouă luni, precizează EFE.

 

Colonelul Margo Grosberg precizează că perioada de timp în care armata rusă ar putea efectua atacuri cu rachete asupra Ucrainei depinde de doi factori.

"În primul rând, cât de multă muniție de precizie avea Rusia înainte de război. Este vorba de aproximativ 2.500 de rachete. Între jumătate și două treimi au fost folosite. După cum indică fragmente de la rachetele trase recent, Rusia continuă să producă rachete pe tot parcursul războiului, în plus față de cele din depozite", explică Grosberg .

Şeful direcţiei de informații din cadrul forțelor armate estoniene menționează că Rusia a diminuat lansarea de rachete de înaltă precizie. În octombrie, a fost trase sute de rachete asupra Ucrainei. Din noiembrie încoace au fost trase mult mai puţine, de ordinul zecilor.

Potrivit datelor serviciul de informații estonian, Rusia a reușit să producă cu 65 de rachete X-101 în plus pe o perioadă de şase luni. Faptul că Rusia poate produce în continuare rachete de precizie înseamnă că aceasta are acces la componente necesare procesului de producţie.

"Acest lucru înseamnă că se produce muniție de înaltă precizie și probabil că va fi produsă pentru o perioadă foarte lungă de timp", a declarat Grosberg.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel