Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina oferă noi detalii despre ritmul în care industria rusă repară şi produce tancuri T-62 și T-90

S.I. Catalin |
Data publicării:
Producătorul rus de tancuri Uralvagonzavod a anunțat că a livrat un nou lot de tancuri de luptă principale modernizate T-72B3M și T-90M către Forțele Armate Ruse. Sursa foto: Rostec.
Producătorul rus de tancuri Uralvagonzavod a anunțat că a livrat un nou lot de tancuri de luptă principale modernizate T-72B3M și T-90M către Forțele Armate Ruse. Sursa foto: Rostec.

Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) a făcut publice noi informaţii despre planul de modernizare și producție pe care complexul militar-industrial rus îl are cu tancurile T-62 și T-90. Conducerea GUR a raportat că forțele ruse de ocupaţie au primit în total 770 de tancuri de diferite tipuri şi configuraţii în ultimii doi ani, după începerea agresiunii militare. 

Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) a aflat că Rusia intenționează să crească ritmul în care sunt reparate şi produse tancurile. Prioritatea va fi restaurarea și modernizarea tancurilor T-62.

Mai mult, oficialii ucraineni susțin că 450 dintre cele peste 700 de blindate grele sunt în special versiunile modernizate ale modelelor T-62M și T-62МВ. Începând cu anul 2022, acestea au fost modernizate constant și oferite într-un ritm accelerat forțelor armate rusești. În plus, complexul militar-industrial rus a înregistrat o rată de producție sau de modernizare de aproximativ 320 de modele T-90M. 

Aproximativ 15 tancuri T-90M pe lună ies din unitățile de producție militare rusești, reprezentând aproximativ 10% din numărul total de tancuri aflate în dotarea armatei ruse. Aceste informații au fost dezvăluite de oficialii GUR într-o dezbatere cu publicaţia ArmiyaInform. 

Numărul de tancuri T-62 și T-62MV modernizate între 2022 și începutul lunii februarie 2024 până în februarie 2024 este de aproximativ 450 de unități.

În același timp, numărul de T-90M modernizate și noi din 2022 și până la începutul lunii februarie 2024, potrivit informațiilor, este de aproximativ 320 de unități.

Recent, publicaţia ucraineană Militarnyi a raportat că rușii au prezentat T-62M și T-62MV ''model 2022'' - tancuri care sunt echipate cu "grile" de protecție, plug de mine, lame de buldozer și sisteme de război electronic.

În prezent, Rusia intenționează să modernizeze aproximativ 800 de tancuri sovietice învechite T-62M/MV.

Modernizarea se realizează prin instalarea unui nou sistem radio, a unui sistem de ochire cu termoviziune, a unui sistem de protecție și a altor elemente.

Ideea însăși de modernizare a T-62 este în general justificată: în primul rând, alte tancuri pur și simplu nu există în cantități adecvate, armata ucraineană a distrus aproximativ 2.000 de vehicule blindate rusești.

În al doilea rând, timpul relativ scurt de pregătire nu permite echipajelor să învețe rapid să folosească vehicule mai moderne. 

Informații suplimentare cuprinse în cel raportul ''The Military Balance 2023'' arată că armata rusă a început anul trecut cu 150 de tancuri T-62 și aproximativ 100 de tancuri T-90M.

Aceste date sugerează că multe, dacă nu majoritatea celor 450 de tancuri modernizate T-62M, T-62МВ și aproximativ 320 de tancuri T-90M au fost fabricate și puse în funcțiune în 2023. 

O estimare relevantă este cea a Institutului Internațional pentru Studii Strategice [IISS], autorul raportului ''The Military Balance 2023''. Acesta sugerează că Rusia a reușit să ''recupereze'' între 1180 și 1828 de tancuri din bazele lor de depozitare anul trecut. Rezerva de mașini scoase de la naftalină ar putea dura încă 2-3 ani, sau poate mai mult. 

În concluzie, conform evaluării prestigiosului centru de cercetare britanic RUSI [Royal United Services Institute], forțele rusești care luptă în prezent în Ucraina dispun de o flotă considerabilă, formată din aproximativ 2.060 de tancuri. În special, anul trecut au reușit să își echipeze trupele cu 1.500 de tancuri. Cu toate acestea, este important de remarcat faptul că 80% dintre aceste tancuri sunt ''recuperate din depozite'' și nu produse recent. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel