Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie: Drona iraniană Mohajer-6 monitorizează Marea Neagră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Mohajer-6 este un vehicul aerian fără pilot de fabricație iraniană, furnizat Rusiei și observat zburând deasupra Mării Negre și a Crimeei. Mohajer-6 este un sistem de informații, supraveghere și recunoaștere, dar poate efectua, de asemenea, atacuri cu muniții ghidate, relatează Defense Intelligence din Marea Britanie.

În cadrul analizei serviciilor de informații, s-a observat că faptul că Rusia continuă să dețină aceste sisteme în Crimeea ocupată poate indica faptul că forțele de ocupație rusești încearcă să identifice amenințările la adresa porturilor și navelor rusești în urma recentelor succese ale Ucrainei. 

Există o posibilitate realistă ca misiunea sa să includă, de asemenea, sprijinirea proceselor de țintire rusești pentru coasta de sud-vest a Ucrainei. Ucraina a doborât cel puțin un Mohajer-6 - la 23 septembrie 2022, deasupra Mării Negre, iar Rusia a doborât probabil accidental un sistem deasupra Crimeei la 6 iunie 2023.

Această dronă iraniană se distinge prin viteza maximă de 200 km/h (124 mph) și o autonomie impresionantă de 12 ore, ceea ce îi permite să acopere zone vaste. Cu un plafon de zbor cuprins între 4.900 și 5.500 de metri, această dronă poate opera la altitudini mari.

Într-o analiză anterioară, s-a afirmat că Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie consideră că obiectivul actual al forțelor de ocupație rusești este de a captura orașul Chasiv Yar din regiunea Donețk, dar este puțin probabil că acestea să fie capabile să organizeze o ofensivă.

Serviciul britanic de informații pentru apărare a analizat, de asemenea, pierderile suferite de Rusia în regiunea Mării Negre în ultimele cinci săptămâni.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel