Serviciile britanice de informații: Rusia consolidează capacitatea de luptă a Rosgvardia, cooptând şi companii militare private

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rosgvardia "își îmbunătățește mijloacele și personalul, angajând companii militare private și nu numai", potrivit unui raport al serviciilor de informații britanice. Potrivit Ministerului britanic al Apărării, "Rosgvardia a început să își consolideze resursele și personalul ca urmare a perturbărilor din domeniul securității interne a Rusiei cauzate de războiul împotriva Ucrainei".

Garda Națională Rusă, cunoscută sub numele de Rosgvardia, este o forță paramilitară din Rusia responsabilă cu securitatea internă și aplicarea legii. Formată în 2016, aceasta operează sub comanda președintelui. Rapoartele recente indică eforturi de consolidare a resurselor sale, a personalului și a capacității de luptă. În special, compania militară privată (PMC) Wagner Group a devenit o unitate a Rosgvardia.

Potrivit serviciilor de informații britanice, Rosgvardia a fost consolidată: La 3 octombrie 2023, unități ale PMC Wagner s-au alăturat Rosgvardia; la 3 ianuarie 2024, batalionul Vostok al așa-numitei RPD s-a alăturat structurii; în prezent, "Rusia lucrează pentru a dizolva unitatea Cascade, specializată în operațiuni cu drone". De asemenea, se intenționează includerea acestuia în Rosgvardia.

,,În iulie 2023, Duma de Stat a Rusiei a permis Rosgvardia să folosească arme mai grele. Noile capacități, împreună cu încorporarea de veterani experimentați din alte formațiuni, vor însemna probabil o creștere semnificativă a capacității de luptă", scrie serviciul de informații.

Asa-zisa companie militară privată rusa (PMC) Wagner Group, a fost creată la începutul anilor 2010. Acesta a operat în Siria, Africa și, din 2014 - în Ucraina, acționând ca o forță proxy pentru statul rus în conflicte în care Moscova nu a putut sau nu a dorit să se implice direct.

La sfârșitul anului 2022 și începutul anului 2023, acest grup de mercenari a jucat un rol principal în luptele din jurul orașului ucrainean Bakhmut, folosind, printre altele, unități create din prizonieri eliberați din coloniile rusești. Trimiterea pe front a sutelor de prizonieri nu ar fi fost posibilă fără implicarea autorităților ruse.

În urma unei tentative de lovitură de stat în iunie, fondatorul Wagner Group, Evgheni Prigojin, și alți locotenenţi ai sai au murit într-un accident aviatic petrecut la 23 august 2023.

După moartea lui Prigojin, nu au existat rapoarte privind participarea în masă a mercenarilor aflați sub controlul său la războiul împotriva Ucrainei. În octombrie 2023, s-a aflat pentru prima data că asa-zisa companie militară privată Wagner Group a fost preluată de Rosgvardia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel