Serviciile de informații americane și israeliene ar fi aflat din timp de coronavirus. US Army neagă raportul

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Military Health System, US Army
Sursă foto: Military Health System, US Army

Serviciile de informații din SUA ar fi alertat Israelul în legătură cu focarul de coronavirus din Wuhan încă din noiembrie anul trecut.

Serviciile americane au aflat în a doua săptămână din noiembrie 2019, perioadă în care nu apăruseră în spațiul public informații despre prezența unui nou coronavirus în Wuhan, potrivit celor de la Mediafax care citează Times of Israel. Se pare că doar Guvernul chinez deținea la acea dată informații despre situația din capitala provinciei Hubei.

Serviciile secrete au informat Administrația Trump, care "nu a considerat-o de interes informația". În schimb, americanii au informat NATO și Forțele Armate Israeliene (IDF).

Totodată portalul Deschide.md amintește că ABC News a dezvăluit, citând surse anonime, că un raport din noiembrie al Centrului Național pentru Informații Medicale (NCMI) - aflată în subordinea Agenției de Informații a Departamentului Apărării (DIA) - informa despre o boală infecțioasă în Wuhan care reprezintă o amenințare la adresa populației.

Nu e clar dacă raportul prezentat de ABC News are legătură cu informațiile prezentate de Tmes of Israel.

Raportul a fost realizat pe baza interceptării comunicațiilor electronice din China și a analizei imaginilor obținute de sateliții americani.

În orice caz, US Army neagă informația. Directorul NCMI, colonelul Shane Day, a negat existența acestui raport, în timp ce Consiliul pentru Securitate Națională nu a dorit să comenteze.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel