Serviciile de informații din Israel vor monitoriza din nou pacienții bolnavi de COVID-19

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Guvernul israelian a aprobat miercuri, pentru a doua oară în acest an, folosirea tehnologiei serviciilor de informații pentru a monitoriza pacienţii cu COVID-19, după ce aceasta a mai fost utilizată din martie şi până la începutul acestei luni, relatează Agerpres, citând agenţia EFE.

Măsura ce are ca obiectiv stoparea răspândirii coronavirusului mai trebuie aprobată de Knesset (Parlament), după care poliţia şi serviciul de securitate internă Shin Bet vor începe din nou să monitorizeze telefoanele mobile ale purtătorilor de COVID-19, folosind instrumente informatice create pentru combaterea terorismului. Cu ajutorul acestei tehnologii, care implică şi urmărirea cardurilor bancare, sunt monitorizate atât persoanele infectate, cât şi contacţii lor.

Autorităţile israeliene au oprit pe 9 iunie folosirea acestei tehnologii pentru monitorizarea pacienţilor, după ce guvernul condus de premierul Benjamin Netanyahu a decis să nu aprobe o lege cerută de Curtea Supremă şi care ar fi autorizat folosirea ei permanentă, nu doar în cadrul unor măsuri antiepidemice temporare.

În pofida controverselor legate de respectarea dreptului la viaţă privată, miniştrii din blocul Albastru şi Alb adversari ai premierului Netanyahu au renunţat în final la opoziţia lor faţă de folosirea din nou a respectivei tehnologii, dată fiind creşterea numărului cazurilor de COVID-19.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 420 de noi cazuri de COVID-19, o cifră record în ultimele două luni şi care provoacă temeri privind un al doilea val al epidemiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel