Serbia și-a testat blindatele BVP M-80A, sub privirile ministrului Vulin (FOTO)

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministrul Apărării, Aleksandar Vulin, și șeful Statului Major al Forțelor Armate sârbe, generalul Milan Mojsilovic, au participat la testarea mașinilor de luptă ale infanteriei BVP M-80A (versiunea modernizată).

Potrivit Ministerului Apărării de la Belgrad, Serbia efectuează numeroase modernizări ale arsenalului militar, implementând tehnologii și capacități noi. Ministrul Vulin a declarat în cadrul testelor că viitorul vehiculelor de luptă pentru infanterie îl reprezintă modernizarea sistemelor la cele mai înalte standarde, împreună cu armamentul, pentru a putea face față provocărilor secolului XXI.

Prin modernizarea M-80A, Serbia își propune să poată folosi blindatele atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, și în orice condiții meteorologice. Vulin a subliniat că ceea ce nu poate produce sau moderniza, Serbia va achiziționa indiferent de cost, întrucât ”viața soldaților” și ”suveranitatea Serbiei” nu are preț, amintește Ministerul Apărării de la Belgrad.

Blindatele, dotate cu sisteme optoelectronice, au fost testate și pe timp de noapte în poligonul de la Nikinci, unde au fost efectuate și trageri.

În prezent, Serbia deține aproximativ 320 de BVP M-80A, dezvoltate de fosta Iugoslavie sub licență sovietică. Începând din anul în curs Belgradul intenționează modernizarea a 220 de astfel de vehicule.

Sursă foto: Ministerul Apărării de la Belgrad

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel