Şeful Statului Major al armatei ucrainene: Armata ucraineană este un avanpost de securitate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Șeful Statului Major General și comandantul forțelor armate ale Ucrainei, Viktor Muzhenko, a susţinut miercuri că Ucraina poate face faţă provocărilor şi ameninţărilor venite din partea Rusia, cu condiţia ca armata să fie una puternică, foarte motivată şi profesionistă.

Pe lângă încrederea şi aşteptările pe care le are de la forţele armate ucrainene, Șeful Statului Major, spune că armata pe care o are în subordine a devenit cu timpul un avanpost de securitate pentru zona euro-atlantică.

,,Armata ucraineană este un avanpost de securitate pentru zona euro-atlantică", a spus el în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic militar acreditat în Ucraina, potrivit unui corespondent UNIAN.

Potrivit oficialului militar, direcția strategică privind dezvoltarea Forțelor Armate ale Ucrainei rămâne neschimbată: Armata dezvoltă capacități de luptă ținând cont de compatibilitatea administrativă, operațională, materială și tehnică cu trupele țărilor membre ale NATO.

,,Astăzi, nimeni nu are nicio îndoială că forțele armate ale Ucrainei, protejând în același timp Ucraina, suveranitatea și independența sa, protejează de asemenea întreaga Europă", a spus el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel