Șeful Mossad: Am pătruns în inima Iranului

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul a reușit să pătrundă în ”inima” Iranului, a spus Yossi Cohen, șeful serviciului de informații israelian, Mossad.

Am pătruns în inima Iranului”, a declarat Cohen în cadrul ceremoniei de predare a conducerii Serviciului de Informații, transmite Times of Israel. ”Am acționat pentru a strânge în mod constant informații și pentru a le descoperi secretele. Le-am subminat încrederea în sine și aroganța”, a mai spus Cohen.

El a subliniat în mod specific succesul Mossad în a executa lovituri puternice asupra proiectului nuclear iranian.

”Am expus lumii întregi date despre programul nuclear militar al Iranului, planurile sale, conservarea capacităților sale în domeniul nuclear militar, fraudele și minciunile lor”, a mai precizat Yossi Cohen.

În noiembrie 2020, omul de știință Mohsen Fakhrizadeh coordonatorul programului nuclear din Iran a fost ucis de persoane neidentificate, chiar în aproierea capitalei Teheran. Majoritatea oficialilor iranieni au considerat Israelul responsabil pentru crimă, jurând la momentul respectiv răzbunare.

Fakhrizadeh, în vârstă de 59 de ani, era suspectat de mult timp de Occident ca fiind creierul unui program secret destinat fabricării de bombe nucleare.

El era descris de serviciile secret occidentale şi israeliene drept şeful misterios al acestui program secret oprit în 2003 şi pe care, conform acuzaţiilor Statelor Unite, Teheranul încearcă să-l reia. Iranul a dezminţit constant că ar avea un program nuclear în scop militar.

Mandatul lui Cohen ca șef al Mossadului se încheie oficial marți. El va fi succedat de David Barnea, actualul șef adjunct al Mossad.

Citește și: David Barnea, șeful recrutării spionilor, noul șef al Mossad

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel