Şeful armatei israeliene intră în carantină, la o zi după ministrul apărării

Eduard Pascu |
Data publicării:
fostul şef de stat-major Benny Gantz
fostul şef de stat-major Benny Gantz

Şeful statului major al armatei israeliene Aviv Kochavi a intrat în autoizolare joi după ce a avut contact cu un pacient cu coronavirus, la o zi după ce ministrul apărării Benny Gantz a intrat şi el în autoizolare, relatează dpa.

Rafi Peretz, ministrul pentru afacerile Ierusalimului şi patrimoniu, a devenit de asemenea al doilea membru al cabinetului intrat în carantină în ultimele două zile din cauza expunerii la virus. Armata israeliană a scris pe pagina sa de Twitter că Kochavi s-a aflat în prezenţa unui alt membru al armatei săptămâna trecută, iar acesta din urmă a fost testat pozitiv pentru coronavirus joi. El va fi supus de asemenea unui test de coronavirus, potrivit armatei. Şi alţi comandanţi au intrat de asemenea în carantină din cauza contactului cu aceeaşi persoană.

Peretz a scris pe Twitter: "În primul rând, mă simt bine, voi continua să muncesc pentru cetăţenii Israelului, doar din carantină". "În această dimineaţă unul dintre consilierii mei a primit un test pozitiv de coronavirus", a spus el, adăugând că va intra în autoizolare până la finalizarea anchetei epidemiologice. El va fi de asemenea testat pentru coronavirus, transmite Agerpres.

Armata a declarat că până miercuri seară 9.100 de membri din rândul personalului militar erau în carantină. Un total de 562 de membri ai armatei au fost infectaţi cu virusul, toţi prezintă simptome uşoare. Numărul de noi cazuri de coronavirus înregistrate în Israel a depăşit 1.000 pe zi. Potrivit Ministerului Sănătăţii israelian, virusul a fost până acum detectat la aproape 34.000 de persoane în Israel, cu 346 de decese ca rezultat.

Există peste 15.000 de cazuri active, cu 41 de persoane ventilate artificial, 118 în stare gravă şi 88 în stare moderată.

Citește și: Ministerul israelian al Apărării a lansat un nou satelit de spionaj ca să monitorizeze activitatea Iranul (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel