Securitate energetică | Mai multe ţări U.E au început să aibă probleme cu livrările de gaze din Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Rusia a redus parţial sau a oprit complet livrările de gaze către 12 state membre ale U.E. Declaraţia a fost făcută ziarului "Diario De Noticias".

,,Trebuie să ne pregătim pentru o reducere mai mare sau chiar o încetare completă a livrărilor de gaze ruseşti", a adăugat Ursula von der Leyen, potrivit RADOR.

După cum a declarat oficialul european, UE primeşte volume record de livrări din SUA, Norvegia, statele din Golful Persic, Algeria şi regiunea Mării Caspice.

Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă şi politica de securitate, Josep Borrell, declarase că ţările UE au redus de două ori achiziţiile de gaze naturale din Rusia în perioada de la începutul conflictului în Ucraina.

Borrell a subliniat că economiei europene îi este imposibil să i se ceară "să înceteze achiziţiile de gaze într-o singură noapte".

Totodată, a remarcat diplomatul, UE a hotărât să înceteze să mai cumpere petrol rusesc de la sfârşitul anului 2022, iar în acest moment ţările uniunii se află în proces de încetare a achiziţiilor de gaze din Rusia.

Gigantul rus al gazului Gazprom a anunţat sâmbătă că a suspendat livrările de gaz către Letonia, pe fondul tensiunilor ruso-occidentale din cauza conflictului din Ucraina şi al sancţiunilor europene fără precedent împotriva Rusiei, relatează AFP.

"Astăzi, Gazprom a suspendat livrările de gaz către Letonia (...) din cauza încălcării condiţiilor de recepţionare a gazului", a precizat compania rusă într-un comunicat pe Telegram, fără a furniza mai multe amănunte.

Acest anunţ intervine în condiţiile în care Gazprom a redus drastic în această săptămână livrările de gaz rusesc prin gazoductul Nord Stream 1, invocând necesitatea reparaţiilor la o turbină, într-un moment în care ţările europene fac eforturi să-şi asigure rezerve pentru iarnă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel