Se strâng deja 200 de tancuri. Șeful Pentagonului: Nouă țări intenționează să transfere cel puțin 150 de tancuri Leopard în Ucraina

Până astăzi, nouă țări și-au anunțat intenția de a transfera peste 150 de tancuri Leopard în Ucraina, a anunțat șeful Pentagonului, Lloyd Austin, înainte de cea de-a zecea întâlnire în format Rammstein, din 15 martie.

„Doar în ultimele trei luni, membrii acestui grup de contact au demonstrat o conducere remarcabilă în construirea capacităților de care Ucraina are nevoie pentru a-și proteja suveranitatea și pentru a construi impuls pe câmpul de luptă, inclusiv peste nouă brigăzi de tancuri și alte vehicule blindate”, a spus Lloyd Austin.

Coaliția internațională de tancuri în sprijinul Ucrainei continuă să crească. Potrivit șefului Departamentului Apărării, cele 9 țări intenționează să transfere peste 150 de tancuri Leopard în Ucraina.

„Coaliția de țări care au promis că vor furniza Ucrainei tancuri Leopard continuă să crească. Nouă țări s-au angajat acum să furnizeze peste 150 de tancuri Leopard”, a spus Austin.

Șeful Pentagonului nu a precizat la ce țări se face referire.

Pe 25 ianuarie, după o lungă ezitare, Germania a aprobat transferul a 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina și reexportul acestora din țările partenere. În aceeași zi, SUA a anunțat livrarea a 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina. Anterior, Marea Britanie anunțase că va trimite și 14 tancuri Challenger 2. La începutul lunii martie a apărut informația că britanicii intenționează să dubleze numărul de tancuri livrate Ucrainei, dar Ministerul Britanic al Apărării a negat că acest lucru se va întâmpla - cel puțin pentru moment.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel