Scutul antirachetă israelian Arrow-3, declarat operaţional (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sistem israelian Arrow 3
Sistem israelian Arrow 3

Scutul antirachetă balistic israeliano-american Arrow-3 a trecut cu succes o serie de teste de interceptare în Alaska, a declarat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, prezentând acest succes ca pe un avertisment pentru Iran, potrivit Reuters şi AFP.

Acesta este un sistem de rachete cu rază lungă de acţiune, precizează Ministerul israelian al Apărării într-un comunicat.

Sistemul de apărare codezvoltat de Boeing a fost conceput să intercepteze rachete neconvenţionale în spaţiu, la o altitudine unde distrugerea lor se poate realiza în siguranţă.

Testat pentru prima dată deasupra Mării Mediterane în 2015, scutul Arrow-3 este desfăşurat în Israel din 2017, dar nu a fost certificat încă de Statele Unite.

,,Performanţa a fost perfectă. Toate tirurile au nimerit ţintele", a declarat Benjamin Netanyahu, care exercită şi funcţia de ministru al apărării.

Israelul mizează pe sistemul Arrow-3 pentru a se apăra de rachetele iraniene desfăşurate în Siria.

Iranul a testat săptămâna trecută o nouă rachetă balistică cu raza medie de acţiune care a zburat o mie de kilometri, potrivit Washingtonului. Teheranul a asigurat că aceasta este de natură pur defensivă.

,,De acum încolo, Israelul are capacitatea de a acţiona împotriva rachetelor balistice care ar putea fi lansate împotriva noastră din Iran sau din altă parte", a declarat premierul israelian. "Aceasta este o mare realizare pentru securitatea Israelului", a adaugat el, insistând: "Toţi inamicii noştri trebuie să ştie că îi putem depăşi, deopotrivă defensiv şi ofensiv".

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, a participat la Consiliul miniştrilor pentru a vedea imaginile cu acest test.

Experienţele cu Arrow-3 au fost desfăşurate în Alaska "pentru a testa capacităţile care nu ar fi putut fi testate în Israel", a explicat Ministerul israelian al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel